LDPE står for Low Density Polyethylen, og det er et både blødt, holdbart og fleksibelt materiale. Udover disse tre fordele, så er det tilmed også et ret billigt materiale. Langt størstedelen af de plastikposer der bliver lavet er af LDPE, men i fremtiden er det ikke utænkeligt, at flere vil benytte sig af RE-LDPE, som er genbrugt plast, da dette både er bedre for miljøet men også en anelse billigere. Læs mere på vores side om plastikposer med tryk.
RE-LDPE er navnet på vores poser fremstillet af genbrugt LDPE plastmateriale. Vores RE-LDPE poser kan fremstilles af en blanding af nyt og genbrugt plastmateriale i 40-80%. Vi kan også lave i 100% genbrugt plastmateriale. Poserne ligner og føles ligesom almindelige plastposer i nyt LDPE materiale. Man går således ikke på kompromis med kvaliteten, selvom der anvendes genbrugt materiale.
Når man anvender vores RE-LDPE poser, sparer man på miljøets værdifulde ressourcer og det er således en optimal måde at tænke på både miljøet og samtidig anvende de prisvenlige plastikposer. Prismæssigt ligger vores RE-LDPE poser en smule under de almindelige bæreposer. Hvilket naturligvis er endnu et incitament til at benytte denne mulighed.
HDPE står for High Density Polyethylen og er et stærkere, uigennemsigtigt og en anelse stivere materiale end fx LDPE. Folien er tynd og er lidt knitrende, ligesom man eksempelvis kender det fra pizzariaer. Det er ikke et materiale der bruges synderligt meget som indkøbsposer i Danmark, men mest til pakning af fødevarer og frugt. Materialet er meget modstandsygtigt og velegnet til at komme i direkte kontakt med fødevarer.
MDPE kan beskrives som en mellem ting mellem LDPE og HDPE idet MDPE har egenskaber fra begge plasttyper. HDPE er meget stift modsat MDPE en anelse blødere, men er dog stadig et stærkt halvtransparent plastmateriale.
Oxo-Bio Plast er betegnelsen for vores biologisk nedbrydelige plastbæreposer. I selve processen hvor plastfilmen ekstruderes tilsættes et additiv, der gør at poserne langsomt opløser sig selv hvis de mod forventning skulle blive efterladt i naturen. I praksis foregår det ved, at additivet nedbryder plastmaterialet når det udsættes for ilt og sollys. Materialet nedbrydes i små bidder, der efterfølgende angribes af svamp og bakterier, hvorved materialet opløses og blot efterlader Co2 og vand. Selve nedbrydningen tager 2-3 år afhængig af de klimatiske forhold.
Det er ikke muligt at se eller mærke forskel på en Oxo-Bio pose og en pose fremstillet af almindeligt LDPE materiale. Vi tilbyder derfor naturligvis at mærke poserne, således at jeres kunder kan se at I benytter en miljøvenlig pose. Prisniveauet for Oxo-Bio poserne er en smule højere end vores almindelige plastbæreposer uden additivet.
Eco-Bags er komposterbare poser fremstillet af majsstivelse. Poserne fremstilles i overensstemmelse med EN 13432 standarden for komposterbarhed. Dette betyder at poserne ved industriel kompostering er klar til at blive anvendt som kompost af eksempelvis landbruger efter ca. 6 måneder. Poserne vil ikke opløse sig selv hvis de bliver efterladt i naturen eller ved almindelig husholdningskompostering. Eftersom disse poser er fremstillet af majsstivelse, føles materialet også markant anderledes end vores øvrige bæreposer der er fremstillet af plast. Omkostningsniveauet for majsposerne er højere end man kender det fra lignende plastbæreposer.
Se eksempler på bæreposer med tryk vi kan lave i dette materiale.
Co-Ex materialet er kendt for at være en robust folie, som vi primært bruger til at lave forsendelesposer med. Her kan du vælge at lave folien i to farver, fx sort indvendig og hvid udvendig. Dette er godt for kunder, der ikke ønsker man skal kunne se igennem poserne, men samtidig ønsker at have et flot og klart tryk på ydersiden af posen.
Se vores side med forsendelsesposer med hank og tryk her.
Falder valget på den klassiske muleposer eller det moderne indkøbsnet, kan vi blandt andet tilbyde bags i bomuld eller kanvas. Dette er et af de to mest brugte materialer til muleposer. Vi producerer muleposer i mange forskellige kvaliteter lige fra tynd og fin bomuld (ca. 150g/m2) til kraftig kanvas (ca. 410g/m2).
Muleposer i bomuld er bløde og fine og i en gramvægt på 150g/m2 er hodlbarheden også i top. Ønsker man en kraftig kvalitet er det naturlige valg kanvas, som vi typisk laver i en gramvægt på 300g/m2.
Se vores store udvalg af muleposer med tryk og logo her.
Når man taler om økologisk bomuld refereres der til GOTS-certificeret bomuld. GOTS står for Global Organic Textile Standard. Når man producerer muleposer under GOTS-certicerede krav, kræver det, at produktionsprocessen foregår i overensstemmelse med en række miljømæssige krav.
Se eksempler på muleposer med tryk vi kan lave i økologisk bomuld.
Skal dine bags være ekstra miljøvenlige, så kan jute materialet være svaret. Materialet er 100% nedbrydeligt og genanvendeligt. Jute er en naturlig fiber og har en utrolig miljøvenlig fremstillingsproces. Til jute-materialet anvender vi silketryk. Vi har også en længere beskrivelse af jute-materialet på vores side her med jute poser med tryk.
Et af vores mest populære materialer går under betegnelsen PP Woven. 2Det er ikke uden grund at netop dette materiale er yderst populært til poser og tasker, det har nemlig en række unikke fordele såsom:
Yderst god bæreevne.
Fantastisk trykkvalitet af både logo og billeder.
Valgfri grundfarve (denne trykkes sammen med øvrigt artwork).
Den vandtætte overflade gør PP Woven poser velegnede i alt slags vejr.
PP Woven er betegnelsen for vævet polypropylen. Polypropylen er en strærk, men billig syntetisk fiber.
Materialet betragtes som en af de mest miljøvenlige plasttyper og hverken fremstilling, brug eller bortskaffelse af polypropylen er forbundet med miljøbelastninger.
Vi kan levere PP Woven i materialetykkelse mellem 100 og 160g/m2. Langt størstedelen af vores kunder foretrækker at benytte 145g/m2 materiale.
PP Non Woven er et andet populært materiale der ligeledes stammer fra polypropylen. Materialet er blødt og stoflignende med en vandafvisende overflade. Det hedder Non Woven fordi det er et ikke-vævet materiale. Vi kan levere Non Woven i materialetykkelse mellem 50 og 130g/m2. De mest anvendte materialetykkelser er 80, 100 eller 120g/m2 materiale. Non Woven bags laver vi både med eller uden laminering. Hvis du vil se mere, så har vi her en hel side dedikeret til Non Woven poser med tryk uden laminering. Vores Non Woven bags med laminering laver vi ofte i 120g/m2. Vi tilbyder laminering i enten blank eller mat finish. PP Non Woven er tilgængeligt i en lang række farver og kan ved større kvantum indfarves i en ønsket farve. Se her eksempler på indkøbsnet med tryk i Non Woven og andre materialer.
R-PET er fremstillet af genbrugte plastflasker og begynder at blive et mere og mere populært materiale grundet dets høje genanvendelighed samt miljøvenlige profil. Materialet er blødt at røre ved og kan lamineres enten mat eller blankt. Vi laver ofte R-PET tasker i en gramvægt på 180g, men dette kan justeres alt efter taskens størrelse.
Kraft Papir er et naturligt materiale, der bruges til mange formål og samtidig er der et hav af trykmuligheder. Vi kan trykke alt fra simple designs til mere komplekse billedtryk i CMYK. Vi laver Kraft papirsposer i enten brun eller hvid kraft. Den brune kraft har en rå overflade og er naturligt og ubehandlet, mens den hvide kraft fremstår mere glat. Papirsposer i Kraft papir laver vi i mange forskellige gramvægte fra 70-80g når vi laver take away poser, og helt op til 200g når vi laver større og mere eksklusive papirsposer med snorehanke.
Se eksempler på take away poser med logo og tryk lige her.
Art Papir, eller også kendt som Bristol papir, er en tykkere og mere eksklusiv papirvare at lave poser i. Vi laver ofte poser i Art Papir i en gramvægt på 170g og med lidt større poser i ca. 200g. Der er mange trykmuligheder med Art Papir – der kan trykkes i CMYK eller blot enkeltfarver og resultatet bliver altid klart og tydeligt. Som finish tilbyder vi enten at lave mat eller blank laminering. Art papir er et stærkt og holdbart materiale at lave poser i, og det kan holde adskillelige kilo.
Se flere eksempler på vores papirsposer med tryk og hank her.
Du kan også få poser i Nylon-materiale, som vi blandt andet bruger til at lave gymnastikposer- og tasker i. Nylon i tyndere gramvægt er også perfekt som indkøbsnet, der let kan foldes sammen og lægges i lommen. Nylon er vandafvisende (ikke vandtæt) og er et meget let materiale. Når man trykker på Nylon-poser, så foregår det ved silketryk, hvilket giver et flot og klart resultat.
Polyester laves, ligesom nylon, i mange forskellige tykkelser og kvaliteter. Polyester 210D er eksempelvis et materiale der er meget let og uden problemer kan foldes sammen. Jo højere man går op i tykkelse, jo mere holdbart og stift bliver materialet. Vi kan lave tasker og poser i Polyester 210D, 420D, 600D samt 1800D. Når vi laver revisorposer er det i Polyester, typisk i 420D eller 600D.
Se vores udvalg af revisor poser med tryk her.
Tyvek er et stærkt og holdbart materiale, der er svært at slide op. Derfor kan tyvek poser og tasker blive brugt utallige gange og det fleksible og bløde materiale er let at folde, så det ikke fylder noget. Pga. materialets jævne overflade kan der bliver trykt klare og skarpe designs, hvor trykfarverne fremstår flot og tydeligt. Tyvek er også let at holde rent, da pletter og urenheder let kan vaskes af. Der er med andre ord rigtig mange gode fordele ved at benytte tyvek til at lave genanvendelige tasker og poser, som kan genbruges igen og igen.
Filt er et blødt materiale, der er en blanding i mellem polyester og PP-fibre. Filt-overfladen føles ligesom uld, og det er et behageligt tekstil at røre ved. Ligesom med de mange andre materialer vi tilbyder at lave bags i, så kan vi med filt-bags også tilbyde specialfremstillinger, hvor du kan få lige præcis den størrelse, som passer til dit behov. Trykmulighederne er ligeledes også rigtig fine.